Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu

Spotkanie Interesariuszy Wydziału Prawa i Administracji UTH Radom

W piątek 12 lutego br. na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego im. K. Pułaskiego w Radomiu odbyło się spotkanie Rady Interesariuszy Zewnętrznych, działających przy Wydziale Prawa i Administracji radomskiej uczelni. Powołana przez Dziekana Wydziału Rada Interesariuszy stanowi dobrowolne ciało opiniodawczo-doradcze i konsultacyjne powoływane w trosce o zapewnienie studentom najwyższych standardów kształcenia. Złożona jest ona z przedstawicieli środowisk prawniczych i gospodarczych oraz instytucji publicznych. Do zadań nowo powołanej Rady należy m.in. konsultowanie nowych kierunków i programów kształcenia podejmowanych w ramach Wydziału, prezentowanie planowanych zmian w podejściu do kształcenia studentów na poszczególnych kierunkach a także, co jest szczególnie ważne, umożliwianie studentom odbywania wysokiej jakości praktyk dyplomowych. W ciągu roku zaplanowanych jest kilka spotkań członków Rady z władzami Wydziału, jego pracownikami oraz ze studentami. Rada Interesariuszy WPiA liczy łącznie 20 podmiotów. Podczas spotkania, umowy podpisali przedstawiciele następujących podmiotów:
  • Marzena Giermakowska – notariusz
  • Waldemar Trelka – Starosta Radomski
  • Mateusz Tyczyński – Zastępca Prezydenta Miasta Radomia
  • dr Ewa Markowska-Bzducha – Wójt Gminy Wolanów
  • Marcin Gierczak– dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Radomiu
  • Łukasz Białczak – Prezes Zarządu Izby Przemysłowo-Handlowej Ziemi Radomskiej
  • Katarzyna Russ – Dyrektor Zarządzająca Auto – Gaz Centrum w Radomiu
  • W imieniu Władz Uczelni umowę podpisała dr hab. Joanna Smarż, prof. UTH Rad. – Dziekan Wydziału Prawa i Administracji
   

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close